facebookstravalogo

MTB-route "groen" (23 km)

Lengte van de route
De route heeft een lengte van 23 km. en heeft 167 hoogtemeters. Deze route is aaneengesloten te rijden met de 18 km. lange blauwe en 4,4 km. lange rode routes van Appelscha.

Markering
De route is gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De verbindingsroute, met de blauwe route van Appelscha, wordt met zwarte bordjes aangegeven. In Appelscha liggen twee MTB-routes die gecombineerd kunnen worden, waardoor een uitdagende route van 44 km. ontstaat.

Startlocatie
Je kunt de route starten bij:
- Parkeerplaats de Hoekenbrink, Bosweg, 7981 LE in Diever
- Parkeerplaats op de Bosweg 9423 TA in in Hoogersmilde
- Parkeerplaats Camping de Reeënwissel, Bosweg 23, 9423 TA in Hoogersmilde

Vanaf de autosnelweg A28 (Zwolle-Assen) neem je de afslag naar de N381. Dit is de provinciale weg die naar het Drents Friese Wold leidt. Neem de afslag bij Hoogersmilde naar de N371. Dit is de provinciale weg langs Hoogersmilde en Diever. Hou in Hoogersmilde de borden “Camping de Reeënwissel” aan. Hier kan je parkeren. Sla bij Diever rechtsaf, ongeveer in het centrum van Diever ga je rechts richting Wateren. Je rijdt nu op de Bosweg. Hier vind je twee startplaatsen van de route.

Omgeving
Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt het Nationaal Park Drents-Friese Wold Dit is één van de grootste natuurgebieden van Nederland met ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand.
Aard van de route: De route is speciaal gemaakt voor mountainbikers en voert dan ook vooral over singletracks. Ondanks dat het hier om een vrij vlak gebied gaat vind je in de route verassend veel hoogteverschil. In 2014 is de route aangepast met lange technische stukken met pittige klimmetjes en afdalingen. De route is behoorlijk zwaar. In combinatie met de route in Appelscha (de verbindingsroute is met zwarte bordjes aangegeven) dan kun je spreken van een behoorlijk intensieve uitdaging voor gevorderden. In Het Nationaal Drents Friese Wold is veel toerisme. Af en toe kruisen de routes wandelpaden en ruiterpaden. Dit hoeft niet tot problemen te lijden, maar houdt er wel rekening mee. De uitgezette routes zijn prima te rijden door iedere mountainbiker al zal je als beginner misschien een keer van de fiets af moeten bij een van de steile klimmetjes.